تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش چیست؟

ساخت وبلاگ

هدف اصلی هر مشاغل تولید کالا یا ارائه خدمات به گونه ای است که آنها ارزش بالاتری برای مشتریان نسبت به هزینه اصلی برای شرکت دارند. شرکت ها هنگام تبدیل ورودی به خروجی ها ، در فعالیت های بی شماری شرکت می کنند. زنجیره ارزش پورتر به ما کمک می کند تا یک نمای کلی از سازمان داخلی ایجاد کنیم ، که به نوبه خود به ما کمک می کند تا ارزیابی کنیم که در آن تجارت ارزش واقعی ایجاد می کند و در کجا می توانیم در فرایندها پیشرفت کنیم.

زنجیره ارزش

تحلیلگران برای تجزیه و تحلیل منبع مزایای رقابتی یا معایب ، به یک روش منظم برای بررسی کلیه فرآیندهای داخلی و تعامل آنها نیاز دارند. برای به دست آوردن یک مزیت رقابتی ، شرکت مجبور است رویه های استراتژیک را بهتر یا ارزان تر از سایرین انجام دهد.

فعالیت های اصلی

در نیمه پایین نمودار ، لیستی از گروه های فعالیت های اصلی خود را مشاهده می کنیم. این فرایندهایی است که به طور مستقیم در تولید و فروش محصولات درگیر هستند ، از ایجاد فیزیکی محصول گرفته تا ارائه خدمات و پشتیبانی پس از آن.

تدارکات ورودی

این بخش شامل کلیه فعالیتهای مربوط به رسیدگی به موجودی برای مواد اولیه و قطعات ورودی ، از دریافت در انبار گرفته تا صدور موجودی تا تولید است.

عمل

این فعالیت ها شامل فرایند تولید است و هر جنبه ای از تبدیل همه ورودی ها به محصول نهایی را پوشش می دهد.

تدارکات برون مرزی

این گروه شامل فعالیتهای مربوط به جمع آوری کالاهای نهایی از تولید ، ذخیره آنها و ارسال سفارشات به مشتری است. در این بخش تمام فرایندهایی که از نظر جسمی محصول را به مشتری می گیرند ، را در بر می گیرد.

فروش و بازاریابی

اینها همه فعالیت هایی برای یافتن مشتری های بالقوه ، معرفی محصول و جذابیت مشتریان جدید برای خرید آن است. این گروه شامل اجرای تبلیغات و تبلیغات ، قیمت گذاری ، نقل قول ، فروش و سایر موارد است.

خدمات پس از فروش

تمام فعالیتهای مربوط به بهبود یا حفظ ارزش محصول برای مشتری پس از سقوط در این بخش. این موارد ممکن است شامل نصب ، آموزش ، پشتیبانی ، تعمیرات ، تعویض گارانتی و سایر موارد باشد.

فعالیتهای حامی

فعالیت های پشتیبان برای پشتیبانی و سازماندهی عملکرد و ارتباط آنها با یکدیگر به فعالیتهای اصلی می پردازند. اینها یا می توانند با یک فعالیت اولیه خاص همراه باشند یا به کل زنجیره ارزش کمک کنند.

زیرساخت شرکت

در اینجا ما فعالیت هایی را برای مدیریت عمومی، برنامه ریزی، مالی و حسابداری، تجزیه و تحلیل، حقوقی، کنترل کیفیت و غیره پیدا می کنیم. این فعالیت‌ها تقریباً همیشه به جای یک فعالیت اولیه، از کل زنجیره ارزش پشتیبانی می‌کنند. در امور مالی و حسابداری، ما به این موارد بیشتر به عنوان هزینه های سربار اشاره می کنیم. توجه به این نکته حائز اهمیت است که مدیریت استراتژیک تأثیر قابل توجهی بر توانایی شرکت برای دستیابی و حفظ مزیت رقابتی دارد، زیرا تمام تصمیمات آتی درون شرکت را شکل می دهد.

مدیریت منابع انسانی

این گروه از فعالیت هایی مانند استخدام، استخدام، توسعه، آموزش، ارزیابی و اخراج کارکنان تشکیل شده است. مدیریت منابع انسانی با هدف استخدام، آموزش و حفظ بهترین افراد، ارتباط تنگاتنگی با مزیت های رقابتی شرکت دارد.

پیشرفت تکنولوژی

اینها فعالیت هایی هستند که با توسعه فناوری های داخلی مرتبط هستند. اینها می توانند از دانش فنی گرفته تا جنبه های فنی فرآیندهای مختلف یا رویه های متعدد از جمله تحقیق و توسعه متغیر باشند. به طور کلی می توانیم آنها را به دو نوع تقسیم کنیم:

  • بهبود محصول (طراحی محصول، آزمایش و موارد دیگر)؛
  • بهبود فرآیند (سیستم های حسابداری، روش های هزینه یابی، CRM و موارد دیگر).

تدارکات

تمامی فعالیت های مربوط به خرید نهاده ها در این قسمت می باشد. جداسازی خرید از مدیریت ورودی‌ها، که خارج از فعالیت‌های تدارکاتی است، ضروری است. فعالیت‌ها همه ورودی‌های شرکت را پوشش می‌دهند، نه فقط آن‌هایی را که برای فعالیت‌های عملیاتی لازم است. به عنوان مثال می توان به مواد مصرفی، مواد اولیه و قطعات، همچنین دارایی، ماشین آلات و تجهیزات، نامشهود و غیره اشاره کرد.

زنجیره ارزش مجموعه ای از فعالیت های مستقل نیست. تمامی فعالیت های اولیه و حمایتی یک ارتباط ثابت و جریان اطلاعات بین خود دارند. پورتر اینها را «پلی شده» توصیف می‌کند. چنین پیوندهایی جایی است که ما معمولاً فضای خوبی برای بهبود پیدا می‌کنیم تا به مزیت رقابتی دست یابیم یا حفظ کنیم.

کسب‌وکارها اغلب پیوندهای درون زنجیره ارزش را نادیده می‌گیرند، که می‌تواند منجر به اثرات نامطلوب قابل توجهی بر سود شود و فرصت‌های بهبود و ایجاد ارزش بیشتر را از دست بدهد.

بیایید به یک ربات چت نگاه کنیم که هدف آن رسیدگی به سؤالات مشتری برای ادعاهای گارانتی است. چنین پیاده سازی از فعالیت در گروه توسعه فناوری حاصل می شود. با این حال، فعالیت پشتیبانی در گروه خدمات پس از فروش را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد و به بهبود مزیت رقابتی شرکت کمک می کند.

زنجیره ارزش پورتر یک چارچوب قوی است که می توانیم برای تجزیه و تحلیل ساختار داخلی و محیط تجارت استفاده کنیم. این یک رویکرد ساختاری به ما می دهد تا بتوانیم جایی را که شرکت ارزش ایجاد می کند و در کجا می توانیم حاشیه ها را با بهینه سازی هزینه ها بهبود بخشیم ، پیدا کنیم. همچنین به بهبود ارتباطات و جریان اطلاعات بین ادارات موجود در شرکت کمک می کند ، که به نوبه خود به دستیابی و حفظ مزایای رقابتی کمک می کند.

زنجیره ارزش یک شرکت بخشی از زنجیره ارزش صنعت در مقیاس بزرگتر است. هرچه فعالیت های بیشتری از یک شرکت از زنجیره ارزش صنعت انجام می دهد ، از نظر عمودی یکپارچه تر است.

تحلیل زنجیره ارزش

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش فرایندی است که در آن ما فعالیتهای اصلی و پشتیبانی شرکت را شناسایی می کنیم و مواردی را که ارزش آن را به محصول اضافه می کند ، تجزیه و تحلیل می کنیم. ما قصد داریم بیشتر از رقبای خود متمایز شویم یا جایی برای کاهش هزینه پیدا کنیم.

این یک ابزار استراتژی داخلی است ، که هدف آن تشخیص فعالیت هایی است که بیشترین ارزش را برای محصول فراهم می کند. این مدل بر درک فرآیندهای داخلی شرکت برای بهینه سازی آنها برای دستیابی یا حفظ مزیت رقابتی شرکت متمرکز است. تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش منبع مزایا و معایب رقابتی شرکت را نشان می دهد. این یک مدل بصری از زنجیره ارزش ما به ما می دهد.

به گفته پورتر ، ده راننده هزینه وجود دارد که یک شرکت می تواند سعی در کنترل آن داشته باشد ، کارآمدتر باشد و ارزش بیشتری ایجاد کند:

  • اقتصاد مقیاس؛
  • الگوی استفاده از ظرفیت ؛
  • روابط داخلی ؛
  • زمان سنجی؛
  • محل؛
  • یادگیری؛
  • پیوندها
  • ادغام؛
  • سیاست های سازمانی ؛
  • عوامل نهادی.

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش چیزی بیش از یک مدل هزینه برای انتفاعی است. این اصول اقتصاد مقیاس و ظرفیت را در نظر می گیرد. محدودیتی برای کاهش هزینه ها و افزایش ظرفیت وجود دارد ، پس از آن رشد شرکت می تواند رنج ببرد. مزیت رقابتی همچنین می تواند از ارزش درک شده برای مشتری حاصل شود. یافتن منابع با چنین ارزش درک شده می تواند به معنای تفاوت بین شارژ 250 دلار برای تلفن هوشمند و 700 دلار برای آیفون باشد.

هنگامی که ما تجزیه و تحلیل را انجام می دهیم ، باید تا حد امکان ذینفعان را درگیر کنیم و صنعت و بازار را در کل آن مطالعه کنیم تا فرصت های رقابتی را شناسایی کنیم. تعیین اهداف مناسب بسیار مهم است ، زیرا هزاران فعالیت با اهمیت متفاوت در یک شرکت وجود دارد. ما همچنین باید عملکرد چرخه زنجیره ارزش را در نظر بگیریم و به دنبال فضای اضافی برای بهبود آن باشیم.

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش تعهد پیچیده ای است. ما ممکن است با چالش های زیر روبرو شویم:

  • جمع آوری داده های مورد نیاز ممکن است یک کار وقت گیر باشد.
  • شناسایی فعالیتهایی که ارزش واقعی یا درک شده به محصول را اضافه می کنند ، دشوار است.
  • تهیه و استقرار یک برنامه با بهینه سازی می تواند چالش برانگیز باشد

مزیت رقابتی

ایده تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش دستیابی به یکی از دو چیز برای افزایش حاشیه ها است:

  • مزیت هزینه - فعالیت های ارزان تر از رقابت را انجام دهید.
  • مزیت تمایز - فعالیت هایی را به روشی انجام دهید تا یک محصول نهایی برتر بدست آورید.

در روزهای مدرن فعالیتهای اولیه منبعی برای مزایای هزینه است. از طرف دیگر ، فعالیت های پشتیبانی مزایای تمایز را ارائه می دهند ، از مدیریت استراتژیک ، تحقیق و توسعه و پیشرفت های فناوری.

بسته به هدف مورد نظر ، ما مراحل مختلفی را برای تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش خود انجام می دهیم.

مزیت هزینه

ما چنین تجزیه و تحلیل را در شرکت هایی انجام می دهیم که هدف آنها رقابت با هزینه ها است. هدف درک منابع هزینه ها و رانندگان پشت سر آنها است. چنین شرکت هایی Tesco ، Ford ، Burger King و دیگران هستند.

این روند شامل پنج مرحله است.

مرحله 1. فعالیتهای اصلی و پشتیبانی شرکت را مشخص کنید

ما باید اطمینان حاصل کنیم که رویه ها را شناسایی و از هم جدا می کنیم. انجام این کار نیاز به دانش خوبی در مورد شرکت و عملیات تجاری آن و پیوندهای بین فعالیت های درون دارد.

مرحله 2. اهمیت نسبی هر فعالیت را در کل هزینه محصول محاسبه کنید

ما باید کل هزینه تولید یا ارائه خدمات را تجزیه و تحلیل کنیم و آنها را تجزیه کنیم تا بتوانیم آنها را به فعالیت های جداگانه اختصاص دهیم. کسانی که هزینه های بالاتری دارند یا به طور ناکارآمد انجام می شوند ، در مقایسه با رقبا ، مواردی هستند که ابتدا به آنها خواهیم پرداخت.

مرحله 3. محرک های هزینه برای هر فعالیت را مشخص کنید

ما باید بدانیم که رانندگان پشت هر هزینه چیست تا بتوانیم آنها را بهبود بخشیم. باید به یاد داشته باشیم که فرآیندهای مختلف دارای رانندگان هزینه متفاوتی هستند. به عنوان مثال ، فرآیندهای فشرده کار به احتمال زیاد توسط ساعات کار ، نرخ دستمزد یا سایر موارد هدایت می شوند.

مرحله 4. پیوندهای بین فعالیت ها را مشخص کنید

بسیار مهم است که ما پیوندها را در زنجیره ارزش به درستی شناسایی کنیم زیرا برخی از کاهش هزینه ها ممکن است منجر به افزایش هزینه در سایر فعالیت ها شود. ما باید آگاه باشیم و به هم افزایی بپردازیم که بهینه سازی در یک روش نیز می تواند منجر به بهینه سازی در سایر موارد شود.

مرحله 5. فرصت های کاهش هزینه را شناسایی کنید

هنگامی که محرک های هزینه را بشناسیم و ناکارآمدی های شرکت را شناسایی کنیم، می توانیم برنامه ریزی برای بهبودها را آغاز کنیم.

مزیت تمایز

فرآیند انجام یک تحلیل زنجیره ارزش زمانی متفاوت به نظر می رسد که شرکت به دنبال مزیت تمایز باشد. این مزایا از معرفی ویژگی های اضافی و ایجاد یک محصول برتر ناشی می شود.

مرحله 1. فعالیت های ارزش آفرین را شناسایی کنید

در این مرحله فعالیت هایی را شناسایی می کنیم که بیشترین ارزش را برای مشتری ایجاد می کنند.

مرحله 2. ارزیابی استراتژی ها برای بهبود ارزش برای مشتری

در این مرحله، ما انواع استراتژی‌ها را ارزیابی می‌کنیم تا به ما در بهبود ارزش مشتری کمک کند. رایج ترین آنها عبارتند از:

  • ویژگی های بیشتر محصول؛
  • پشتیبانی بهتر از مشتری؛
  • محصولات مکمل؛
  • انتخاب های بهینه سازی

مرحله 3. پایدارترین تمایز را شناسایی کنید

برای دستیابی و حفظ مزیت تمایز رقابتی، ما معمولاً استراتژی های زیادی را در فعالیت های مختلف اجرا می کنیم.

نمونه تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش

بیایید نگاهی به یک تولید کننده دوچرخه با برچسب سفید بیندازیم که قطعات را تامین می کند و در کارخانه های خود مونتاژ می کند. اگر مدل زنجیره ارزش را اعمال کنیم، ممکن است چیزی شبیه به زیر دریافت کنیم:

پس از ایجاد زنجیره ارزش، می‌توانیم با تحلیل خود شروع کنیم. در گام اول به شناسایی فعالیت های درون شرکتی می پردازیم.

سپس می توانیم ارزیابی کنیم که کدام یک بیشترین هزینه را برای شرکت ایجاد می کنند.

برای درک بهتر هزینه‌هایمان، محرک‌های هزینه پشت هر فعالیت را فهرست می‌کنیم.

پس از این، می توانیم به مرحله 4 ادامه دهیم، جایی که پیوندهای بین فعالیت ها را شناسایی می کنیم:

  • فرآیند مونتاژ با کیفیت بالا در ادعاهای ضمانت کمتری منعکس می شود.
  • خرید عمده هزینه نسبی حمل و نقل را کاهش می دهد.
  • طرح های کمتر مدل جدید هزینه های مونتاژ را کاهش می دهد.
  • اندازه سفارش بزرگتر از تامین کننده هزینه های انبار را افزایش می دهد.

و در نهایت، در مرحله 5، می‌توانیم فرصت‌های کاهش هزینه را تدوین کنیم، که به ما کمک می‌کند تا فعالیت‌هایمان را بهینه کنیم و مزیت رقابتی به دست آوریم.

مدل‌های مشابه را به مشتریان بیشتری ارائه دهید و فقط سفارشی‌سازی‌های کوچک (عمدتاً برندسازی) را ارائه دهید. به این ترتیب، اندازه سفارش قطعات و مواد مشابه را افزایش می‌دهیم، فرآیند مونتاژ را ساده می‌کنیم و کیفیت را افزایش می‌دهیم و در نتیجه ادعاهای گارانتی را کاهش می‌دهیم.

نتیجه

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش یک ابزار مدیریتی قوی است که به ما کمک می کند تا فعالیت های درون سازمانی را که محصول یا خدمات ممتازی را ایجاد می کند شناسایی کنیم. اگر ما چنین محصولات و خدماتی را به مشتریان خود ارائه دهیم، آنها مایل به پرداخت بیشتر خواهند بود و در نتیجه سود بیشتری برای شرکت به همراه خواهد داشت.

هدف نهایی این روش ایجاد یا حفظ و تقویت مزیت رقابتی است. این به ما کمک می کند تا مناطقی را که می توانیم بهینه کنیم ، بهینه تر و سودآورتر باشیم. تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش در ارزیابی کیفیت محصول ، هزینه و اثربخشی فعالیتهای مرتبط بسیار مهم است. سپس می توانیم اجرای استراتژی های بهبود مناسب را شروع کنیم.

این مدل مؤثر است ، زیرا بینش های لازم برای تمرکز بر مناطقی که تجارت ارزش ایجاد می کند ، مدیریت را فراهم می کند. این شرکت به شرکت ها کمک می کند تا در مورد مزیت رقابتی چشم انداز ایجاد کنند و اهمیت فعالیت های حمایتی را نشان می دهند که گاهی اوقات توسط مدیریت مورد غفلت واقع می شوند.

لطفاً با به اشتراک گذاشتن مقاله با همکاران و دوستان ، پشتیبانی خود را نشان دهید. شما می توانید این کار را از نمادهای اجتماعی به طرف انجام دهید!< Pan> هدف نهایی این روش ایجاد یا حفظ و تقویت مزیت رقابتی است. این به ما کمک می کند تا مناطقی را که می توانیم بهینه کنیم ، بهینه تر و سودآورتر باشیم. تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش در ارزیابی کیفیت محصول ، هزینه و اثربخشی فعالیتهای مرتبط بسیار مهم است. سپس می توانیم اجرای استراتژی های بهبود مناسب را شروع کنیم.

رازهاي معامله گران موفق...
ما را در سایت رازهاي معامله گران موفق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : سید مهدی موسوی بازدید : 58 تاريخ : سه شنبه 8 فروردين 1402 ساعت: 4:45